ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
Υλικά:
- 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 1/4 φλιτζανιού κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 1/4 φλιτζανιού σέλινο, ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιτζανιού καρότο, ψιλοκομμένο
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι http://glutenfreeonline.gr/index.php/el/aleuri-xwris-glouteni/gluten-free-white-flour-detail
- 2 φλιτζάνια γάλα
- 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 2 φλιτζάνια κοτόπουλο, μαγειρεμένο και ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι κατεψυγμένο αρακά
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο θυμάρι, συν περισσότερο για γαρνίρισμα
- 1 φύλλο σφολιάτας χωρίς γλουτένη Schär, κατεψυγμένο
- 1 αυγό
Εκτέλεση:
- Αφήνουμε την σφολιάτα να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια απαλά την ανοίγουμε.
- Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σέλινο, το καρότο και το αλάτι. Τα σοτάρουμε μέχρι τα λαχανικά να αρχίσουν να μαλακώνουν και τα κρεμμύδια να γίνουν ημιδιαφανή.
- Πασπαλίστε τα λαχανικά με το αλεύρι και μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά.
- Σταδιακά ανακατέψτε μέσα το γάλα και την κρέμα γάλακτος και αφήστε τα να σιγοβράσουν.
- Σιγοβράζουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να πήζει (5 λεπτά).
- Γυρίστε τη θερμότητα σε χαμηλή, προσθέστε το κοτόπουλο, τον αρακά και το θυμάρι.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
- Ρίχνουμε σε ένα ταψί 25×25 το κοτόπουλο.
- Κόψτε την σφολιάτα σε 12 ίσες λωρίδες.
- Τοποθετήστε τις λωρίδες σφολιάτας πάνω από το κοτόπουλο, έτσι ώστε να σχηματίζουν το σχέδιο της ύφανσης.
- Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο μαγειρικής, απλώστε το αυγό στο πάνω μέρος της σφολιάτας.
- Ψήστε για 30-35 λεπτά. Μέχρι η σφολιάτα να πάρει ένα βαθύ μελί χρώμα.
- Το αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά πριν το κόψουμε.