ΧΑΛΒΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ
Ο πιο παραδοσιακός και αγαπημένος χαλβάς τώρα και ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ!!!
Υλικά
- 2 κούπες νισεστέ χωρίς γλουτένη
- 4 κούπες νερό
- 1 κούπα αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα.
- 2/3 κούπας σπορέλαιο ή βούτυρο λιωμένο
Εκτέλεση
Ανακατώνετε στο νερό το νισεστέ, τις 2 κούπες από τη ζάχαρη και τη βανίλια.
Βάζετε μια μεγάλη κατσαρόλα να κάψει και σιγά σιγά προσθέτετε τη 1 κούπα ζάχαρη και κάνετε μια σκούρα ξανθή καραμέλα. Προσοχή να μη σας καεί γιατί θα πικρίσει!. Ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ το μείγμα του νισεστέ και ανακατώνετε συνέχεια.Στην αρχή η καραμέλα θα είναι στερεή αλλά στη συνέχεια θα διαλυθεί.
Βράστε σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει ο χαλβάς μια διαφανής μάζα που να ξεκολλά από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Αυτό θα διαρκέσει περίπου 15′.
Ρίχνετε τα αμύγδαλα στην κατσαρόλα και έπειτα το σπορέλαιο ή το λιωμένο βούτυρο λίγο λίγο και ανακατεύετε μέχρι να το απορροφήσει όλο.
Βάζετε το χαλβά σε ένα ταψί ή πυρέξ περίπου 26 εκ. και πασπαλίζετε από πάνω με 2-3 κ.σ ζάχαρη. Το βάζετε στην πάνω σχάρα στο γκρίλ 3-4′ μέχρι να καραμελώσει η επιφάνεια. Πρέπει να προσέχετε και να ελέγχετε το γλυκό να μην καεί.